­

Bij deelname aan de cursussen van BDA Dak- en Gevelopleidingen bestaat voor een aantal beroepsgroepen de mogelijkheid tot het verkrijgen van een subsidie. Deze beroepsgroepen zijn:

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche.

Voor medewerkers van Loodgieters- en Installatiebedrijven bestaat de mogelijkheid om subsidie aan te vragen op enkele cursussen uit ons cursusaanbod. Ook de subsidieregeling Nederland Leert Door kan hierbij van toepassing zijn.

bda opleidingen otibWebsite: www.wij-techniek.nl
Telefoonnummer Teamwork Servicedesk: 0800 - 88 55 885 of 0800 6061 (kosteloos)
Servicedesk e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of neem contact op met de adviseur arbeidsmarkt in je regio.

Colland Arbeidsmarkt

Medewerkers van groenbedrijven kunnen subsidie aanvragen op enkele cursussen uit ons cursusaanbod.

bda opleidingen colland logoWebsite: www.colland.nl
Telefoonnummer Servicedesk: 088 – 008 40 67
Servicedesk e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DAK ACADEMIE

Dak Academie is een alliantie tussen TECTUM voor Dakvakmanschap en BDA Dak- en Gevelopleidingen.
Beide opleidingsbedrijven hebben elkaar gevonden in de samenstelling van een doeltreffend cursusprogramma voor het middelbaar en hoger personeel van uiteenlopende bedrijven en organisaties.
Een belangrijke mijlpaal is het recht op scholing dat CAO-partijen hebben toegekend aan de werkgevers van de bedrijven van de UTA-werknemer in de BIKUDAK-sector, die daardoor toegang krijgt tot de bedrijfstak-eigen regelingen inzake scholing. De bundeling van kennis, kunde en vaardigheden van beide opleidingsbedrijven in Dak Academie zal zeker bijdragen tot een nog grotere professionaliteit in de dakbedekkingssector en daarbuiten.

CAO-artikel 8.B. Scholing
In artikel 8.B. van de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK) is – onder meer – de scholing voor UTA-werknemers van dergelijke bedrijven geregeld. Het gaat daarbij niet om een scholingsverplichting voor de werkgever, zoals bij het uitvoerend personeel dat onder de integrale CAO valt, maar om een scholingsrecht. Uitsluitend branchespecifieke opleidingen, die verband houden met het beroep van de betrokken werknemer, komen in aanmerking voor vergoeding. Dit wil zeggen, dat deze opleidingen of cursussen dakspecifieke onderdelen omvatten of gericht zijn op de toepassing van algemene vaardigheden op de dakenbranche.

VERGOEDINGEN
Het Sociaal Fonds BIKUDAK voorziet in een tegemoetkoming in cursus- en verletkosten over maximaal twee scholingsdagen per UTA-werknemer per jaar. Het betreft een vergoeding van € 235 per dag.
Dit bedrag is analoog aan de vergoedingen voor het CAO-personeel.
Elk bedrijf dat als bitumineus en/of kunststof dakbedekkingsbedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en via de inning door APG premie afdraagt aan het Sociaal Fonds BIKUDAK, komt in aanmerking voor deze vergoedingen.

Het cursussecretariaat van Dak Academie is ondergebracht bij TECTUM voor Dakvakmanschap.

bda opleidingen dak-academie-logoWebsite: www.dakacademie.nl
Aanmeldingsformulier: klik hier
Telefoonnummer Servicedesk: 030 - 601 81 50
Servicedesk e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
DakAcademie Studiegids 2021-2022: klik hier

Heeft u vragen? Bel ons gerust: 085 487 1910

 

­